36.  How long does a train 110 meters long running at the speed of 72 km/hr take to cross a bridge 132 m in length?


9.8 sec
12.1 sec
12.42 sec
14.3 sec


Answer

 Option

Speed =(72*5/18) m/sec = 20 m/sec Total distance covered = (110+132) m = 242 m. Hence Required time = ( 242 /20) sec = 12.1 sec

Workspace

Report
Mail id: Report Error:

Answer Workspace Report

37.  A train 280 m long running speed of 63 km/hr will pass a tree in?


15 sec
16 sec
18 sec
20 sec


Answer

 Option

Speed =(63*5/18) m/sec = 35/2 m/sec Time taken = (280*2/35) m/sec = 16 sec

Workspace

Report
Mail id: Report Error:

Answer Workspace Report

38.  In what time will a train 100 meters long cross an electric pole if its speed be 144 km/hr?


2.5 sec
4.25 sec
5 sec
12.5 sec


Answer

 Option

Speed = (144*5/18) m/sec =40m/sec Time taken = (100/40) = 2.5 sec

Workspace

Report
Mail id: Report Error:

Answer Workspace Report

39.  A speed of 14 meters per second is the same as?


28 km/hr
46.6 km/hr
50.4 km/hr
70 km/hr


Answer

 Option

14 m/sec = (14*18/5) km/hr = 50.4 km/hr

Workspace

Report
Mail id: Report Error:

Answer Workspace Report

40.  A train moves with a speed of 108 km/hr.Its speed in meters per second is?


10.8m/sec
18 m/sec
30 m/sec
38.8 m/sec


Answer

 Option

108 km/hr= (108*5/18) = 30m/sec

Workspace

Report
Mail id: Report Error:

Answer Workspace Report